SBA001 – Goudsesingel 418 – Rotterdam

SBA001 – Goudsesingel 418 – Rotterdam

De renovatie van een klein appartement aan de Goudsesingel te Rotterdam. Voor een zeer beperkt budget (+/- 15.000) euro moest het appartement, waar sinds de bouw in de jaren 50 niets meer aan gedaan was, volledig worden gerenoveerd. Om binnen budget te blijven, is besloten om de indeling en veel van de oorspronkelijke elementen te behouden. De vloer- en wandafwerkingen zijn vernieuwd, de kozijnen zijn voorzien van dubbel glas. Alle technische ruimten, keuken / meterkast / toilet en badkamer zijn gemoderniseerd.

SBA001_tek_01

SBA001_tek_02(boven) langsdoorsnede door het appartement, (onder) dwarsdoorsneden door het appartement ter plaatse van de keuken

SBA001_tek_03

De oorspronkelijke indeling van de keuken (L-keuken) heeft plaats gemaakt voor een indeling langs twee wanden. Als gevolg van de beperkte diepte aan de zijde van het fornuis, zijn de kookpitten naast elkaar geplaatst. De “kooknis” die hierdoor is ontstaan, is evenals het werkblad aan de raamzijde in zijn geheel met RVS bekleedt.

SBA001_img_14

De gangzone en technische ruimten zijn allen voorzien van een naadloze epoxy gietvloer, de wanden van de natte ruimten zijn voorzien van een epoxy wandafwerking. SBA001_img_15

De woonvertrekken zijn opnieuw gestuct en geschilderd, de vloeren zijn voorzien van een eiken houten vloer.

SBA001_img_13

 

PROJECTINFORMATIE

Jaar 2010 Locatie Rotterdam
type renovatie / woningbouw oppervlak 68 m²
Status opgeleverd Team Luuk Stoltenborg
Opdrachtgever particulier Constructeur nvt
Budget 15.000 euro Aannemer zelfbouw

 

< single project page nav -->
">