Jansstraat Arnhem

Jansstraat Arnhem

PROJECT VAN UNITED ARCHITECTS

Ontwerp voor de renovatie van een wederopbouw pand  in het centrum van Arnhem. Het plan behelst het realiseren van 3 appartementen boven een bestaande winkelruimte. Jarenlang werd de winkelruimte inclusief alle bovenliggende verdiepingen verhuurd aan een grote winkelketen. Ten gunste van extra winkeloppervlak op de begane grond is in deze periode de oorspronkelijk entree van de bovenliggende woningen verwijderd, met als gevolgd dat de woonverdiepingen buiten gebruik zijn geraakt en verwaarloosd.

 

SBA006_img_08

 

Om de programmatische wijzigingen mogelijk te maken worden twee kleine volumes aan het bestaande pand toegevoegd. Een opbouw aan de achterzijde (Janssteeg) waarmee de toegang tot de woningen op niveau 1 mogelijk wordt gemaakt en een opbouw op het dak waarmee de woning op de derde verdieping toegang krijgt tot een buitenruimte op het dak.

 

SBA006_img_09

 

In lijn met eerder gemaakte opbouwen op de naastliggende panden is de nieuwe dakopbouw teruggeplaatst ten opzichte van de voorgevel. De opbouw zal dusdanig vanuit de winkelstraat niet waarneembaar zijn.  Aan de Janssteeg worden twee nieuwe entrees gemaakt; een expeditie entree voor de winkel en een hoofdentree voor de bovenliggende woningen. De bestaande gevels van het pand worden gerenoveerd en waar mogelijk in oorspronkelijke staat hersteld. De gevel aan de Janssteeg verkeert in zeer slechte staat. Mede als gevolg van het toevoegen van een extra verdieping is besloten deze gevel volledig te vernieuwen.

SBA006_02

 

De nieuwe gevel aan de Janssteeg (onder en boven)

SBA006_03

 

De nieuwe gevels van de dakopbouw en de entree aan de Janssteeg zijn verdeeld in 4 traveeën. Deze verdeling wijkt af van de bestaande gevelindeling (3 traveeën) . Dusdanig wordt een subtiel onderscheid gemaakt tussen de oorspronkelijke gevels en de nieuwe toevoegingen.

SBA006_tek_07

SBA006_tek_03 SBA006_tek_04 SBA006_tek_05 SBA006_tek_06

 

PROJECTINFORMATIE (PROJECT VAN UNITED ARCHITECTS)

Jaar 2012-2014 Locatie Arnhem
type winkels / woningbouw oppervlak 400 m²
Status uitvoering Team Luuk Stoltenborg, Luuk de Boer
Opdrachtgever De Panden Arnhem b.v. Constructeur Pieters Bouwtechniek Delft
Budget Aannemer Berendsen van Geemen, Arnhem

 

 

 

< single project page nav -->
">