SBA006 – Julianaplein Doetinchem

SBA006 – Julianaplein Doetinchem

De opdracht voor de verbouwing van de schuur in Doetinchem was drieledig:  het zicht vanaf de bestaande veranda op de ‘Japanse tuin’  moest worden gemaximaliseerd, de constructie en het materiaal van de bestaande schuur moest waar mogelijk worden hergebruikt en de bergruimte zou beter toegankelijk moeten worden gemaakt.

 

SBA004_tek_03

 

 

Om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van de bestaande materialen, wordt de schuur over de nok doorgesneden (1). De constructie aan de tuinzijde (2), wordt verwijderd en in het verlengde van de resterende schuur weer opgebouwd (3). De opengeklapte schuur wordt voorzien van een nieuwe gevel van hardhout (4). Dusdanig ontstaat een “opgeblazen” kastenwand, met vier deuren van 2500 x 2500 mm.

SBA004_img_14

De nieuwe  schuur ( 1.3m breed en 11m lang) bestaat uit vier segmenten, welke allen zijn toegespitst op een specifiek gebruik. Het eerste segment is onderdeel van een zonneterras dat in de tuin is opgenomen. Het aanwezige tuinmeubilair kan in de winter in de kastruimte worden opgeslagen. Het tweede segment is voorzien van een werkbank en kastruimte voor gereedschap, in het derde segment worden fietsen gestald en het vierde en laatste segment fungeert als opstelplaats voor containers.

SBA004_tek_01

 

De nieuwe gevelbekleding aan de tuinzijde is van Europees hardhout.  Het glas in de deuren is gematteerd. In de kastenwand is verlichting opgenomen waardoor de kast in de avond fungeert als tuinverlichting / lantaarn.

 

SBA004_img_07_bewerkt

segment 1 – terras (boven) segment 2 -werkbank (onder)

SBA004_img_04_bewerkt

SBA004_img_06

segment 1 – terras overdag (boven)  zicht vanaf het terras op de tuin (onder)

SBA004_img_13

 

 

PROJECTINFORMATIE

Jaar 2012-2013 Locatie Doetinchem
type schuur / woningbouw oppervlak 25 m²
Status opgeleverd Team Luuk Stoltenborg
Opdrachtgever particulier Constructeur nvt
Budget 10.000 euro Aannemer zelfbouw

 

 

 

< single project page nav -->
">