MEDISCH PLEIN DE KWIKSTAART – AAAN

MEDISCH PLEIN DE KWIKSTAART – AAAN

PROJECT VAN STUDIO AAAN

Het zorgcentrum biedt ruimte aan 2-8 verschillende zorgfuncties, waaronder een fysiotherapeut, een tandarts, een apotheek en een huisartsenpraktijk. De centrale ruimte is vormgegeven als een publieke straat waaraan de verschillende zorgeenheden elk hun eigen adres hebben. Aan weerszijden van deze straat zijn gedeelde functies, bergingen en technische ruimten geplaatst. Deze gesloten eenheden worden afgewisseld met grote transparante openingen die de entrees van de achterliggende ruimten markeren. De centrale ruimte zelf fungeert als wacht- en receptieruimte.

De vormgeving van het exterieur is ingetogen en helder. De vloer en het dak van het enkellaags paviljoen zijn in de hoeken verbonden en vormen een frame. Dit wordt geaccentueerd doordat het gebouw iets is opgetild ten opzichte van het maaiveld. Binnen dit frame wisselen open en gesloten gevelelementen elkaar af.

De langsgevels zijn vlak, voorzien van grote glasopeningen ter plaatse van de entree en de expositie ruimte. De transparante kopgevels zijn voorzien van verticale stijlen met een diepe negge. Deze elementen worden elke 1200mm herhaald. Door deze repetitie en grote negge diepte is een veelvoud aan indelingsmogelijkheden in de achterliggende zorgeenheden mogelijk met behoud van een helder gevelbeeld.

Het complex is voorzien van koude / warmteopslag verdeeld over het complete terrein en wordt centraal geplaatst in een nieuw aan te leggen tuin. Op het dak van het complex is een basisinstallatie zonnecellen aanwezig welke kan worden aangepast en uitgebreid afhankelijk van het aantal huurders van het complex.

Voor meer informatie: www.aaan.nu

PROJECTINFORMATIE

Jaar 2015-2016 Locatie Hendrik Ido Ambacht
type nieuwbouw oppervlak 800 m²
Status uitvoering Team Luuk Stoltenborg, Rik de Ruiter
Opdrachtgever  Bruderer Property B.V. Constructeur  –
Budget  – Aannemer  –

 

< single project page nav -->
">