SBA016 BERKENLAAN

SBA016 BERKENLAAN

De woningen gelegen aan de  de Berkenlaan te Maarn (gemeente Utrechtse Heuvelrug) zijn ontworpen als een samenhangend woningcluster. De Berkenlaan is een beschermd stadsgezicht, de panden vormen een naoorlogse variant op het ten noorden van het spoor gelegen tuindorp.  Voorgesteld wordt de woning uit te breiden aan de achterzijde. De kap van een eerder gemaakte aanbouw wordt doorgetrokken tot aan de erfgrens met het buurpand op de Berkenlaan 9.

SBA016_img_04

Met de voorgestelde uitbreiding ontstaat een grote rechte kap, sprongen en onregelmatigheden in de achtergevel verdwijnen. De hoogte van de kap wordt aangepast aan de oorspronkelijke bebouwing om een verdiepingshoogte  3000 mm mogelijk te maken. Centraal in het dak van de uitbreiding is een dakkapel geplaatst, die 2/3 van de breedte van de kap in beslag neemt.

SBA016_img_03

Drie slaapkamers (2 kinderkamers, 1 ouder slaapkamer), een badkamer en een berging worden gegroepeerd rond één centrale hal. De nieuwe hal, ligt inpandig en is direct verbonden met het bestaande trappenhuis, dat zal worden hergebruikt en gerestaureerd. De gekozen organisatie maakt nieuwe raamopeningen in de kap aan de voor- en zijgevel niet noodzakelijk, waardoor het oorspronkelijke gevelbeeld onaangetast kan blijven. Een groot daklicht gepositioneerd in het platte dak, verlicht zowel de inpandige hal als het trappenhuis. Wanneer de schuifdeuren naar de slaapkamers aan de tuinzijde worden geopend, is vanuit de hal direct zicht op de bosrijke omgeving en tuin mogelijk.SBA016_beeld_02


SBA016_beeld_01

SBA016_beeld_03SBA016_beeld_05

 

PROJECTINFORMATIE

Jaar 2015 Locatie Maarn, Utrechtse Heuvelrug
type renovatie / woningbouw oppervlak 75 m²
Status schetsontwerp Team Luuk Stoltenborg, Bas de Boer
Opdrachtgever particulier Constructeur nvt
Budget vertrouwelijk Aannemer nvt

 

< single project page nav -->
">