Villa Hogenkamp Harreveld

Villa Hogenkamp Harreveld

PROJECT VAN UNITED ARCHITECTS

Opdracht voor een modern vormgegeven villa welke ‘past’ in de agrarische omgeving. Het ontwerp bestaat uit een helder volume met zadeldak dat de voorgeschreven richtlijnen uit het beeldkwaliteitsplan in hoofdlijnen volgt. De hoofdvorm van het volume is sober, toevoegingen en onderbrekingen aan het volume zijn vermeden.

U:UA109_ERVE_HOGENKAMPUA109_SO_plattegronden_doorsneden Model

De leefruimtes van de woning zijn gepositioneerd aan de tuinzijde. In het volume zijn aan deze zijde grote openingen aangebracht om een sterke visuele verbinding met de tuin mogelijk te maken. Door de positionering van het volume valt op de terrassen aangrenzend aan deze leefruimten zowel de middag- als de avondzon.  De serviceruimten en de garage zijn gepositioneerd aan de straatzijde van de woning. Openingen aan deze zijde van het volume zijn geminimaliseerd. Vanaf de straatzijde blijft zo de sobere hoofdvorm sterk waarneembaar.

U:UA109_ERVE_HOGENKAMPUA109_SO_plattegronden_doorsneden Model

 

SBA002_img_04

De woning is levensloopbestendig. De keuken,  woonkamer , badkamer en slaapkamer zijn op de begane grond gerealiseerd. Op de eerste verdieping zijn een leesruimte, een werkplek, een tweede badkamer en twee gastenvertrekken geplaatst.

SBA002_plg_00b

Plattegrond begane grond (boven) Plattegrond eerste verdieping (onder)

SBA002_plg_01

Uitgangspunt voor de materialisatie zijn de zwart gebeitste houten delen zoals deze ook op de nabijgelegen ‘schoppe’ (oude schuur) toegepast zijn. Zowel de constructie als de binnenzijde van de woning zijn in sterk contract met de buitenzijde wit of in licht blank gelakt hout uitgevoerd.

SBA002_img_07

Woonkamer (boven) Entree woning vanaf het erf (onder)

SBA002_img_05

 

PROJECTINFORMATIE (PROJECT VAN UNITED ARCHITECTS)

Jaar 2010 Locatie Harreveld
type woningbouw oppervlak 200 m²
Status voorlopig ontwerp Team Luuk Stoltenborg
Opdrachtgever particulier Constructeur nvt
Budget 350.000 euro Aannemer nvt

 

< single project page nav -->
">