WIJNWINKEL WIJN AAN DE KADE – STUDIO AAAN

WIJNWINKEL WIJN AAN DE KADE – STUDIO AAAN

PROJECT VAN STUDIO AAAN

De winkel “Wijn aan de Kade” bevindt zich in de plint van een monumentaal pand uit 1896 wat deels gedragen wordt door de fundering van een oude scheepsloods van de V.O.C. Als gevolg van de slechte bouwkundige staat van het pand en de vele verbouwingen daterend uit het eind van de 20e eeuw is veel van het oorspronkelijke karakter verloren gegaan.

Gekozen is om het exterieur te restaureren en in het pand een ‘moderne’ wijnwinkel / horecagelegenheid te creëren.
De wijnwinkel bestaat uit vier verschillende lagen; op de begane grond bevindt zich het reguliere winkelgedeelte, op het entresol is een keuken en barmeubel geplaatst, op de bel-etage is een proeflokaal gecreëerd. Vanuit de winkel kan de nieuwe wijnkelder worden betreden. Deze ‘laag verlichte’ ruimte contrasteert sterk met de bovenliggende winkel en herbergt de collectie exclusieve wijnen.

1501_BEELD05

1501_BEELD01

De kern van het ontwerp wordt gevormd door twee kastenwanden, die doorlopen over de verschillende verdiepingen en zo de begane grond, de bel-etage en het entresol visueel met elkaar verbinden. Een nieuw daklicht en verschillende vides versterken dit ruimtelijke effect. In de kastenwanden zijn alle benodigde voorzieningen opgenomen en zijn toegangen naar naastliggende ruimten geïntegreerd. De kastenwanden zijn bekleed met eikenhouten panelen, voorzien van gelaserde logo’s van wijnhuizen. De in de kast opgenomen sparingen fungeren als nissen waarin de wijn wordt gepresenteerd. In deze nissen zijn tevens de oorspronkelijke metselwerk wanden zichtbaar welke de geschiedenis van het pand tonen.

1501_BEELD02

1501_BEELD06

Voor meer informatie: www.aaan.nu

PROJECTINFORMATIE

Jaar 2015 Locatie Rotterdam
type renovatie oppervlak 200 m²
Status opgeleverd Team Luuk Stoltenborg, Rik de Ruiter
Opdrachtgever  Bruderer Property B.V. Constructeur  Pieters Bouwtechniek
Budget  – Aannemer  Woodwave

 

< single project page nav -->
">